Äpardus suurpuhastusel


Mul on jälle hea võimalus kirjutada omast töökogemusest ja seekord põranda vahatamisest.
Tööd on parimal moel õnnestunud ja tiimi vedamine sujunud kuni selle momendini, kui pidin ausalt tunnistama, et nüüd läks kõik täiega metsa. Teadagi selgub puhastusteenindaja meisterlikkus aga kõige paremini siis, kui kriisi olukorras tuleb vastu võtta õigeid otsuseid. Just nimelt, sest peame olema valmis olukordadeks, kus asjad ei lähe üks-ühele nii nagu kooliõpikutes kirjutatakse.
Paraku on koristamisest häid õpikuid niigi vähe ja veel vähem saame kuulda kuldaväärt lugusid tööelust, kus näiteid nii äpardustest kui õnnestumistest. Seega teen kõik ja olen ses osas lipulaev.

Ühesõnaga, olime planeerinud vaha eemaldamise ja vahatamise linoleumpõrandale ning komplekteerisin seks otstarbeks laost vahendid.
Mis aga juhtus ? Vaadake allolevaid peaaegu täiesti sarnaseid kanistreid ning nuputage, millise vahaeemaldusvahendi mina kiiruga võtsin, nii et töö untsu läks ? Kumb neist ei sobi linoleumpõrandale ja miks ?





Kaks pea täiesti sarnases anumas vahaeemaldusvahendit, mis mõeldud erinevast materjalist põrandatele. Foto K.Adamson



Allpool soovitused suurpuhastuseks :
  • Kuna laos on palju erinevaid koristuskemikaale, siis tee võimalusel nii, et hoolduskoristuse ja suurpuhastuse keemia asub erinevatel riiulitel või koguni erinevas ruumis. Selliselt ei ole võimalik neid kogemata segamini ajada.
  • Ka sarnaste etikettidega kemikaalid soovitan teineteisest kaugemale tõsta - tekitab vähem segadust.
  • Loe hoolega kasutusjuhendit ning süvene, mis on etiketile kirjutatud. Ära otsusta puhastuskeemia kasuks üksnes vedeliku või sildi värvi ega kujunduse järgi ! 
  • Äparduse juhtudes säilita külma närvi, ära jää üksi, leidke üheskoos tiimikaaslastega lahendus, palu töökaaslastelt abi !
  • Ühtlasi peaksid kemikaalide tootjad paremini läbimõtlema pakendikujunduse !

Ja lõpuks räägin siis ära loo, et põrandale sai valatud 5 liitrit valmis lahust, mis oli valmistatud parempoolsest kanistrist ja mille pH 11. Helesinine (vana) linoleumpõrand värvus hetkega kollaseks. Tegemist oli ju tugevalt aluselise vahaeemaldusvahendiga ning linoleumpõrand seda ei talu .Linoleumpõranda vahaeemaldusvahendil on pH 10 (see on maksimum) ja mis oleks pidanud olema vasakpoolne kanister.

Loomulikult läksin jalust nõrgaks. Mulle sai saatuslikuks kanistrite äravahetamiseni sarnane etikett.

  ! ! EI VÕI OLLA ! !

Reageerisime tiimiga kiirelt ning vesiimuriga oli lahus hetkega põrandalt eemaldatud. Järgnes põranda hoolikas neutraliseerimine veega ehk mitmekordne (pesemine) loputamine märgade põrandalappidega, seniks kuni võisime tõdeda, et olime "vale " vahaeemaldusvahendi põrandalt kätte saanud ning linoleumist ei irdunud enam kollast setet. 
Töid tuli aga alustada algusest, kuid nüüd juba õigete vahenditega ning kõige tipuks sai põrand ka kauni vaha.
Miinus pooleks on see, et täiesti olematuks me äpardust siiski teha ei suutnud ja põrandale jäi peale vahamist aimatav kollakas varjund. Kes oskab vaadata, see näeb ...
Ka tööpäev venis tunduvalt pikemaks, aga võin julgelt kinnitada, et vaha püsib linoleumpõrandal tänaseni ja minu töökoht on alles.


LOE KA :

7 viga põranda vahatamisel 
http://www.kinnisvarauudised.ee/uudised/2014/06/09/7-viga-poranda-vahatamisel


Kommentaarid

Populaarsed postitused

Külastusi