Tekstiilist toolide pesemine

Viisin läbi tekstiilist toolide pesu ja töö oli igati huvitav.
Huvitav seetõttu, et toolid olid jõudnud määrduda üksjagu ja tulemus oli sõna otseses mõttes silmaga näha.
Tekstiilist toolide pesu on puhastusteeninduses harvemini tehtavaid töid ja see liigitatakse suurpuhastuse alla. Planeeritava puhastustöö intervall oleneb toolide kasutustihedusest ja määrdumise kiirusest/astmest ning ka tekstiili värvusest, mis tingib selle, et valgeid  (musti) toole tuleb pesta tihedamini kui ebamäärase/ halli värvusega.
Tekstiilist mööbli, pinnakatete ja vaipade pesuks on tänapäeval kasutusel erinevad tekstiilipesurid, mis on tõeliselt tõhusad ning lihtsustavad puhastusteenindajate tööd oluliselt.
Enne tööd alustades tõin toolid meie koristuskeskusesse, peale pesu andsin väheke taheneda ning siis viisin tagasi klientide puhkeruumi. Kuna minu toolid olid eriliselt määrdunud ja pestud viimati ei-tea-millal, siis võttis kõik pisut enam aega.

Kandsin esmalt (masinaga) kogu tooli ulatuses pesulahuse ning veel lisaks kõige mustemale alale puhastuslahust käsitsi ning aitasin seal kaasa mehaaniliselt küürimisharjaga. Seejärel jätsin pesulahuse mõjuma ca 10 minutiks. Kui jätad mõjuma, siis jälgi, et peale kantud pesulahus ära ei kuiva ! Seejärel oli aeg must vesi imuriga eemaldada. Kui tulemus ei olnud esimese pesukorra järel hea, kordasin protseduuri ja aitasin harjamisega kaasa.

NB ! Tool tuleb pesta/pühkida/puhastada kogu ulatuses - põhja alt, jalad ja seljatugi jne. Põhja alla võib olla kinni litsutud näiteks närimiskummi, -tubakat vms.

Aga puhtaks nad said :)



Ees ootab tekstiilipesuriga töö.



Määrdumisaste on maksimum. 



Pestud toolid .

Töös kasutatud vahendid:
  1. Tekstiilipesur
  2. Tekstiilile mõeldud puhastusvahend
  3. Vesi
  4. Mööblihari
  5. Mikrokiudlapp
  6. Ämber
  7. Abivahend toolide transportimiseks
  8. Kummikindad
  9. Kaitseprillid



Kommentaarid

Populaarsed postitused

Külastusi