Valamu puhastamisest kriitilise pilguga


Kirjutama sundis mind kraanikausi puhastusest asjaolu, et nägin pilti, mis mind lausa nördima pani.
Must ja halvasti pestud valamu ei kutsunud kuidagi käsi pesema. See kõik oli meie firma objektil, kus pidin juhendajana tagama kliendile parima teenuse. Olukord oli lastud hoolduskoristusega nii käest ära, et kergest hoolduskoristusest enam ei piisanud, vaid puhastamiseks tuli kulutada palju rohkem osategijaid :

  •  keemiat (ka vesi)
  •  aega
  • mehaanikat
  • temperatuuri.

Ma ei hakka siin peatükis rääkima sellest, milliste meetoditega kraanikaussi puhastada, vaid piirdun ja toon ära need strateegilised kohad, kuhu kipub mustus n ö eriti kergelt kogunema.



1. Kraani "krae" vahele kogunevad kergelt mustus ja seebi jäägid.
2.Voolavast veest kogunevad ja ladestuvad kraani otsa setted .
3.Segisti alla serva kogunevad seebi ja pesuvee jäägid. Kui seal on korgi kett, siis keti alla. 

Tuleb meeles pidada, et settekiht märgades ruumides ei ladestu pindadele kaugeltki ühe päevaga. Tõsi, setteid( lubjasete, rauasete ) tuleb veega kaasa alati, kui me vett kasutame. Sette kiht aga hakkab moodustuma siis, kui vesi jääb pidevalt või alati pinnale (põrandale, seinale, valamukapile ) seisma ning see seal lõpuks ära aurustub- setted aga jäävad. Regulaarse igapäevase koristusega ja pindade hoolsa KUIVATAMISEGA saab setted eemaldada ja ennetada nende kogunemist selliselt, et oleks vaja hiljem astuda samme, mil on vaja kasutada enam koristuskeemiat ja aeganõudvalt küürida.




1. Valamu tagune pind, seebi jäägid jms
2. Äravoolu ava - KÕIGE MUSTEM KOHT !
3. Ülevoolu ava ümbert, avas bakteri kasv, aga naljalt sinna ei pääse.

Sageli tehakse viga sellega, et segisti ümber keritakse valamu korgi kett ning kõigele lisaks seisab see seal puutumatult igaviku. Muuseas,  ideaalne paik mustuse kogunemiseks ja bakteripesaks ! Seega soovitan  olukorda kontrollida ning jätta kork koos ketiga pigem valamu servale.
Kui aga selgub, et korgile ei ole tegelikult üldse kasutust, julgen soovitada, et see valamult eemaldatakse.
Hoolduskoristusel tuleb kindlasti ka valamu alumine pind/valamu jalg/äravoolu toru üle vaadata, sest valamut kasutades niriseb/pritsib ka sinna pesuvett, mis võib alumisele pinnale mustusena ladestuda.

 Egas muud kui posliinid särama !


Kommentaarid

Populaarsed postitused

Külastusi