Lasketiiru koristamine ja plii

Teostasime täna paarilisega lasketiirus tulejoone koristamist. Tegemist oli harvemini tehtava ja tervistkahjustava tööga, mistõttu tuli tööd planeerides arvestada erinevaid olulisi asbekte.
Mõni siin mõtleb, et tulejoonel on igas asendis tervist kahjustav liikuda .... Loomulikult oli meie seal olles lasketiir harjutajatest tühi ning tööd sujusid rahulikus tempos.

Meie käsutuses oli suur tolmuimeja, mille tööpõhimõtete meeldetuletamiseks ja valmis seadmiseks kulus mõni minut.
Suurt rõhku tuli aga panna isikukaitsevahendite kasutamisele. Kui mõnel juhendajal läheb läbi kaitsevahenditest mööda hiilida või neid puudulikult kasutada, siis minu puhul on rusika reegel, et iga puhastusteenindaja kasutab neid  "parem rohkem kui vähem".
Niisiis pugesime kaitsevahenditesse ja TULD ! Töö läks lahti .

Isikukaitsevahenditega varustatud puhastusteenindaja tööstusliku tolmuimejaga.



Kõige suurem oht tervisele on lasketiirus plii- plii aurud, plii tolm ! 
Ühesõnaga, mitte midagi lõbusat. Plii on raskemetall, mis ladestub aastakümneteks inimese luudesse ja suurendab vähiriski ning muid koledaid asju. Eriti hingamisteed peavad olema hästi kaitstud.

Tulejoonelt kokku kogutud padrunite puru, mis sisaldab pliid.


Saime kolme kasti põhja kihi padrunipuru, aga see kihike kaalus vähemalt 20 kilo. Tassisime oma saagi kahe vahel spetsiaalsesse jäätmekogumise kohta, kust see läheb hävitamisele kui ohtlik jääde .

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Külastusi