Katsetamine ja detektiivitöö

Tihtipeale küsivad kolleegid minult nõu, kas see aine võtab "imelikud" plekid ära, kas see vahend puhastab jutid põrandalt jne ? Võin ausalt tunnistada, et ei tea kõigele vastuseid. Aga mida siis teha ? Kasutan selleks kainet mõistust ja testin ...., hindan, katsetan, kontrollin, proovin, uurin. Kõik võtted on lubatud, et jõuda õigete otsusteni. Seda soovitan teha kõigil koristajatel. "Plekkide kogemus" tuleb aastate pikkuse töökogemusega.

Puhastusteeninduses teeb olukorra keeruliseks see, et objektid vahetuvad väga kiiresti. Koristuslepingud sõlmitakse lühiajalised - tihti 1-2 aastaks. Sellises olukorras saame koristajatega vaevalt aimu, mis toimub konkreetsel koristataval objektil erinevatel aastaaegadel , hädavaevu tekkib seal kogemuskoristamine, usaldussuhe klientidega ja positiivne rutiin ehk koristamisrütm ning siis on käes aeg, kui peame asjad pakkima ja lahkuma.


Kogu see eelnev jutt aga on selleks, et erinevad firmad koristavad teadagi erinevalt: erinevad meetodid, vahendid ning inimresurss, kellel erinev koolitus, lisaks rahvustest tulenev töökultuur. 

Kunagi ei või teada, kuidas on eelnevalt koristatud. Seetõttu ei saa ma mööda vaadata tõigast, et tihtipeale tuleb alla neelata eelmise firma koristusvead või rängad eksimused ning tegutseda, vaatamata valitsevale olukorrale, nii, et kliendiga kokkulepitud puhtuse tase on tagatud. Kahetsusväärselt ei saa alati rahulikult puhastustöid käivitada ja jätkata sealt, kus eelmine firma lõpetas, vaid enne tuleb mõistlikul viisil koristusvead likvideerida või vaadata, mis üldse teha annab...see on ressursimahukas. Susserdatud töö peitmine ei päästa ega eita fakti, vaid ainuke tee on kasutada kutseoskusi ja teadmisi ning järgida puhastusteenindaja töö eetikat.

Seega, mis aine võtab pleki ära, kas see vahend puhastab põranda ? Nende küsimuste puhul on minu praktikas tegemist peaaegu igapäevase detektiivitööga, sest konkurendilt me konfidentsiaalseid andmeid teada ei saa ning nende töömeetodid jäävad meie eest igavesti salastatuks.

Aga mis ei tapa, teeb pädevamaks ja lõppude-lõpuks oleme kogemuse võrra rikkamad !

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Külastusi